Concurs de street art del centenari de La Cate

Amb l’objectiu de commemorar els 100 anys d’història de l’espai cultural La Cate, l’entitat fa una crida al col·lectiu artístic del país i obre un concurs per realitzar una intervenció gràfica al mur situat a la plaça de davant l’edifici, immoble situat al carrer Ronda Rector Aroles número 4 de Figueres. Gràcies a l’organització conjunta amb l’associació La Figa i l’Ajuntament de Figueres, La Cate ofereix una recompensa econòmica de 3.000 € a l’artista guanyador/a de la convocatòria, que serà escollit per un jurat format per cinc persones vinculades al món cultural, social i artístic de Figueres.

La intenció d’aquesta iniciativa és commemorar el centenari de l’entitat figuerenca i embellir l’espai exterior de l’edifici amb una obra artística que reflecteixi els valors i conceptes clau de l’espai cultural, com són comunitat, associacionisme, cultura, creativitat o llibertat, entre d’altres.

La primera convocatòria del Concurs de Street Art, organitzat conjuntament amb La Cate, ha quedat deserta. Després de reunir-se el passat dimecres 14 de juliol, el jurat del concurs va considerar que cap de les 7 candidatures presentades era suficientment adequada i representativa de l’entitat i els seus valors, així com de la celebració del centenari d’enguany.

Per aquesta raó, el concurs queda posposat i es presentarà una segona convocatòria, amb l’objectiu d’arribar a més artistes d’arreu de Catalunya i trobar la millor obra per decorar la paret lateral de la plaça de la Cate de Figueres.